اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

سهم هر ایرانی از یارانه پنهان و آشکار چقدر است؟

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اعلام رقم ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه آشکار و پنهان سالانه گفت: این عدد یعنی سالانه به ازای هر ایرانی ١۶ میلیون تومان یارانه پنهان و آشکار توزیع می شود که غیرهدفمند، غیرعادلانه و فساد برانگیز است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 22
کد خبر: ۲۵۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  مسعود خوانساری در جلسه صبح امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد از شاخص رقابت پذیری و حقوق مالکیت ١44 کشور دنیا اظهار کرد: در گزارش اخیر مجمع جهانی اقتصاد که بر اساس 103 شاخص تهیه شده است متاسفانه رتبه ایران نسبت به سال با 10 رتبه افت، به ٩٩ از ١44 کشور دنیا رسیده است و این در حالی است که رتبه ایران در سال 90 ، 6٢ بوده و این یعنی طی ٨ سال گذشته ٣٧ کشور دنیا از ما جلو زده‌اند.


رئیس اتاق بازرگانی تهران، کارایی بازار کار، وضعیت اقتصاد کلان و وضعیت بازار محصول را جز ضعیفترین شاخص‌های کشورمان در این گزارش خواند رتبه‌ای بین 130 تا 140 را در میان ١44 کشور داشتند.


وی در ادامه با اشاره به پیش بینی صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ایران گفت: بر اساس پیش بینی این صندوق، رشد اقتصادی ما امسال هم نزولی خواهد بود و به عدد -٩.5 درصد خواهد رسید.


خوانساری اضافه کرد: همچنین در پیش بینی بانک جهانی آمده که رشد اقتصادی ایران در سال جهانی -٨.٧ درصد خواهد بود و نرخ تورم کشورمان برای امسال، سال ٩٩ و 1400 ، به ترتیب ٣٨ درصد، ٢٩ درصد و ٢٢.٧ درصد پیش بینی شده است که نشان میدهد با تورم و رکود توامان در سال جاری و سال‌های آینده روبرو هستیم.


خوانساری عمده چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را رکود تورمی، استمرار کاهش ارزش پول ملی، افزایش هزینه‌های دولت و محدود شدن بانک‌ها دانست که به گفته او همه این موارد به افزایش بیکاری و فقر منجر خواهد شد.


احتمال جهش ارزی و کاهش ارزش پول ملی در سال 1400
رییس اتاق بازرگانی تهران در ادامه با اشاره به کسری بودجه دولت در سال جاری و سال‌های آینده گفت: پیش بینی‌ها نشان می‌دهد امسال 100 تا 150 هزار میلیارد تومان کسر بودجه خواهیم داشت و دولت نیز برای جبران این کسری، ٢ راهکار افزایش درآمدهای مالیاتی و انتشار اوراق قرضه را در دستور کار خود قرار داده ولی در هر دو مورد با نگرانی‌هایی مواجه هستیم .


وی اضافه کرد: علی رغم آنکه ما معتقدیم اخذ مالیات واقعی امر بسیار خوبی است ولی تجربه گذشته و 6 ماه اخیر نشان داده در این ماجرا، فشار بر روی بنگاه‌های شناسنامه‌دار بیشتر می‌شود و ممکن است افزایش این فشارها به تعطیلی این بنگاه‌ها منجر شود.
وی ادامه داد: اوراق قرضه نیز بدهی‌های دولت را از سال جاری به سال بعد به تعویق می‌اندازد و در نهایت باعث ایجاد تورم خواهد شد و همان اتفاقی که در سال ٩٢ و ٩٧ رقم خورد را در سال‌های 1400 و 1401 تجربه خواهیم کرد و با جهش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی مواجه می‌شویم.


خوانساری خاطرنشان کرد: لذا اگر کسری بودجه از طریق اوراق مشارکت و بانک مرکزی باشد ٣ تا 4 سال دیگر همان اتفاق سال ٩٧ دوباره تکرار خواهد شد.


دولت دستش را از جیب بانک مرکزی درآورد
وی در ادامه سخنانش با اعلام رقم 1300 هزار میلیارد تومان یارانه آشکار و پنهان سالانه گفت: این عدد یعنی سالانه به ازای هر ایرانی ١6 میلیون تومان یارانه پنهان و آشکار؛ یارانه‌ای که با توجه به قرارداشتن آن در چرخه اقتصادی کشور، غیرهدفمند، غیرعادلانه و فساد برانگیز است. لذا با توجه به شرایط امروز کشور و افت فروش نفت، ٢ راه پیش روی ماست.


وی ادامه داد: راه نخست افزایش صادرات غیرنفتی از مسیر تسهیل صادرات و افزایش تولید در کشور است و راه دوم، افزایش تقاضا در داخل با جبران کاهش قدرت خرید مردم است که در ٢ سال گذشته رخ داد.


وی خاطرنشان کرد: لذا انتظار ما این است دولت بجای دست کردن در جیب بانک مرکزی و انتشار اوراق قرضه، به سمت اصلاح بودجه شرکت‌های دولتی و کاهش هزینه‌های دولت باشد.

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار